Locatie Rm. Valcea

Str. Rapsodiei 14, Bl. D1-3, Sc. B, Ap.3

Locatie Dragasani

Str. Tudor Vladimirescu 407

Telefon

0250 744 151
0746 106 325

Nodulii la sani – Ce trebuie sa faci daca te confrunti cu aparitia acestor formatiuni?

Nodulii la sani

Sa descoperi ca ai noduli la sani poate fi o veste ingrijoratoare, nu-i asa? Totusi, inainte de a te panica, ar trebui sa stii ca nu toti nodulii sunt cancerigeni. Cu toate acestea, primul pas pe care trebuie sa il faci in momentul in care observi o formatiune neobisnuita la nivelul sanului este sa apelezi cat mai repede la medic, pentru evaluare si diagnostic. In cele ce urmeaza, vei afla mai multe informatii despre cauzele nodulilor la sani, dar si cum ar trebui sa actionezi daca te confrunti cu o astfel de afectiune medicala!

Ce sunt nodulii la sani si care sunt cauzele ce contribuie la dezvoltarea acestora?

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca nodulii la sani sunt formatiuni care pot fi simtite la atingere. Acestia variaza in dimensiune si consistenta si se pot afla in orice parte a tesutului mamar. In unele cazuri, nodulii pot fi descoperiti in mod accidental, insa alteori provoaca durere si disconfort la nivelul sanului.

Printre principalele cauze ale aparitiei nodulilor la sani se numara fibroamele mamare, chisturile, mastita sau fibroza tesutului mamar.

Cu cat actionezi mai repede, cu atat mai bine

In primul rand, daca depistezi o formatiune la nivelul sanului va trebui sa contactezi un medic de specialitate. Astfel, medicul va efectua un examen fizic si daca este necesar, iti va recomanda investigatii suplimentare (mamografia sau ecografia de san), in vederea identificarii naturii nodulului.

In cazul in care nodulul este non-canceros si nu prezinta un pericol pentru sanatatea ta, va trebui sa monitoriezi periodic nodulul, tocmai pentru a observa modificarile dimensionale sau consistenta acestuia.

De asemenea, nu uita sa respecti recomandarile medicului! In urma investigatiilor realizate, acesta va stabili un diagnostic. Exista situatii in care specialistul iti poate recomanda un tratament suplimentar sau te va sfatui sa efectuezi un consult amanuntit la o anumita perioada de timp. Este esential sa urmezi cu strictete aceste sfaturi si sa soliciti informatii suplimentare ori de cate ori este cazul. In ceea ce priveste tratamentul pentru nodulii la sani, acesta variaza in functie de cauza aparitiei lor, dar si de gravitatea simptomelor pe care le prezinta pacienta.

Concluzionand, daca te confrunti cu un nodul la san, este recomandat sa actionezi cu calm si sa consulti cat mai repede un medic pentru evaluare si diagnosticare. Marea majoritate a nodulilor sunt non-cancerosi, insa doar cadrul medical poate stabili acest lucru in urma unor investigatii amanuntite.