Locatie Rm. Valcea

Str. Rapsodiei 14, Bl. D1-3, Sc. B, Ap.3

Locatie Dragasani

Str. Tudor Vladimirescu 407

Telefon

0250 744 151
0746 106 325

Importanta efectuarii consultatiilor ginecologice de rutina

testelor de screening

Desi timpul este o resursa destul de limitata in societatea contemporana, asta nu inseamna ca nu ar trebui sa ne punem sanatatea pe primul loc si sa ne programam cu regularitate la o consultatie ginecologica de rutina. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca vizitele la medic se dovedesc a fi esentiale pentru mentinerea sanatatii reproductive si generale. In cele ce urmeaza, vei descoperi de ce este important sa te programezi la o consultatie ginecologica anuala, desi nu te confrunti cu simptome!

Detectarea timpurie a afectiunilor ginecologice

Consultatiile regulate permit medicului tau ginecolog sa depisteze din timp afectiunile, cum ar fi infectiile, anomaliile colului uterin sau chiar cancerul. Dupa cum bine stii deja, cu cat identifici o afectiune mai devreme, cu atat aceasta va fi mai usor de tratat.

Vizitele anuale la ginecolog previn totodata si complicatiile legate de infertilitate. Medicul tau iti va oferi sfaturi utile pentru a-ti mentine sanatatea reproductiva si pentru a reduce riscul de a te confrunta cu anumite complicatii pe viitor.

Educatia si consilierea pacientelor

Consultatiile gincologice sunt eficiente atat in diagnosticarea anumitor afectiuni, insa reprezinta si modalitati prin care vei primi informatii importante cu privire la metodele de contraceptie sau alte aspecte legate de sanatatea intima. Astfel, pacientele vor lua decizii informate si isi vor asuma responsabilitatea pentru starea lor de sanatate.

Fiecare pacienta este unica, insa consultatiile regulate permit medicului sa ii ofere ingrijire personalizata, tinand cont de varsta, istoricul medical sau de stilul de viata al femeii.

Monitorizarea starii generale de sanatate

Pe durata consultatiei ginecologice, medicul iti poate recomanda sa efectuezi teste de sange sau screening-uri pentru a depista bolile cu transmitere sexuala.

Dupa ce vei primi rezultatele, vei afla afla informatii pretioase cu privire la starea ta generala de sanatate si vei identifica totodata existenta unei anumite afectiuni ce ti-ar putea pune viata in pericol. Odata ce ai primit un diagnostic, medicul iti va recomanda o anumita metoda de tratament si vei putea incepe procesul de vindecare.

De asemenea, vizitele regulate la ginecolog sunt recomandate si pentru femeile ce isi doresc sa devina mame in viitorul apropiat. Spre exemplu, medicul ginecolog te poate informa cu privire la modul in care poti sa calculezi perioada de ovulatie, dar si cu privire la alte aspecte ce tin de fertilitate.

Prin urmare, efectuarea anuala a unei consultatii ginecologice de rutina ar trebui sa fie o prioritate pentru orice femeie. Detectarea timpurie a afectiunilor, educatia si consilierea si monitorizarea starii generale de sanatate sunt doar cateva din beneficiile acestor consultatii medicale, beneficii de care te vei bucura din plin pe termen lung.