Locatie Rm. Valcea

Str. Rapsodiei 14, Bl. D1-3, Sc. B, Ap.3

Locatie Dragasani

Str. Tudor Vladimirescu 407

Telefon

0250 744 151
0746 106 325

Care sunt cele mai frecvente afectiuni ginecologice?

Endometrioza

In societatea moderna, ritmul vietii este destul de alert, ceea ce inseamna ca deseori avem tendinta de a ne pune sanatatea pe plan secundar. Cu toate acestea, starea noastra de sanatate nu ar trebui sa fie ignorata nici o secunda. In cele ce urmeaza, vei descoperi care sunt principalele afectiuni ginecologice si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca te confrunti cu o anumita problema de sanatate!

Infectiile vaginale, des intalnite in randul pacientelor

Candidoza vaginala sau infectiile cu transmitere sexuala se numara printre cele mai comune afectiuni depistate in urma efectuarii unor investigatii amanuntite. Exista o varietate de simptome carora ar trebui sa le acorzi atentie si sa te programezi la o consultatie intr-un timp cat mai scurt. Spre exemplu, simptomele pot sa includa mancarime, arsura, secretii anormale sau dureri in timpul actului sexual. Cadrele medicale specializate sunt singurele in masura sa puna un diagnostic in urma investigatiilor realizate si sa iti prescrie un tratament.

Sindromul ovarelor polichistice

Vorbim despre un dezechilibru hormonal care poate sa duca la formarea chisturilor la nivelul ovarelor. Femeile diagnosticare cu SOP pot sa experimenteze deseori cresteri in greutate, menstruatii neregulate, pilozitate excesiva, dar si dificultati in a ramane insarcinate. Diagnosticul timpuriu si gestionarea adecvata a acestei afectiuni pot ajuta la evitarea complicatiilor pe termen lung.

Endometrioza, cauzata de cresterea anormala a tesutului endometrial

Stiai ca endometrioza este o boala ce afecteaza totodata si fertilitatea unei femei? Cresterea anormala a tesutului endometrial in afara uterului cauzeaza dureri intense si menstruatii anormale. In ceea ce priveste metodele de tratament, exista mai multe optiuni, care variaza de la medicamentele pentru gestionarea durerii si pana la interventiile chirurgicale ce au rolul de a indeparta tesutul afectat.

Fibromul uterin

Fibromul uterin reprezinta o formatiune ce se dezvolta in sau pe uter si poate sa provoace sangerari menstruale abundente, dureri pelvine, dar si o senzatie de presiune in zona pelviana.

Tratamentul fibromului uterin poate include terapia medicamentoasa sau interventia chirurgicala, in functie de dimensiune sa si de simptomele cu care se confrunta pacienta.

Este foarte important ca femeile sa isi acorda timp pentru a efectua consultatii ginecologice regulate si sa isi puna sanatatea pe primul loc. Comunicarea deschisa cu medicul tau te va ajuta sa identifici si sa gestionezi eficient orice afectiune cu care te confrunti. Nu ezita sa soliciti ajutor medical daca te confrunti cu simptome neobisnuite sau cu disconfort in zona abdominala!